Konope ako ho nepoznáte

Konope

Konope

Konope sa dlhšiu dobu skloňuje vo všetkých pádoch a pripisuje sa mu mnoho pozitívnych vlastností.  Čo by ste mali vedieť  o tejto výnimočnej rastline? Niektoré informácie môžu byť pre Vás dôležité.

Konopný olej už našiel svoje miesto v kuchyni pri príprave zdravej stravy. Aj v oblasti kozmetiky sa postupne stáva vďaka svojim jedinečným vlastnostiam súčasťou dennej starostlivosti o pleť a pokožku.

Konope siate obsahuje viac ako 30% oleja, 25% proteínov, množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov. Vo výrobkoch  BIONE Cannabis je využitá značná časť rastliny vrátane bežne používaného oleja z konope tiež extrahované  látky z celej zelenej rastliny. Takto sa výrazne zvyšuje účinok blahodárnych zložiek.

Konopný olej je za studena lisovaný zo semien rastliny, čím sa uchováva vysoké percento živín. Je výnimočne bohatým zdrojom esenciálnych polynenasýtených mastných kyselín omega-3 a omega-6, a navyše  vo vyváženom pomere.  Esenciálne mastné kyseliny si náš organizmus nedokáže sám produkovať a preto je potrebné, aby sme ich naším bunkám dodávali zvonka.  Olej z konope obsahuje dve základné, obzvlášť potrebné mastné kyseliny, kyselinu linolovú a kyselinu alfa-linolénovú, ktoré sa zapájajú v bunke do procesov ako normálny rast, metabolizmus a podobne.

Okrem vnútorného použitia konopného oleja je významné aj jeho použitie v oblasti kozmetiky, keďže mastné kyseliny prítomné v tomto oleji ovplyvňujú priebeh zápalových reakcií a vedú k vzniku nových buniek kože. Konopný olej vykazuje regeneračné, protizápalové a protialergické účinky, čím môže byť nielen vhodný ale dokonca vysoko prospešný aj pre ľudí trpiacich kožnými ochoreniami ako lupienka, etopický ekzém, dermatitída, opary, lupiny a iné.

Je tiež zdrojom fytosterolov, tokoferolov (vitamín E), ktoré sú  antioxidantom chrániacim bunkové steny pred pôsobením voľných radikálov a chlorofyl, ktorý má hojivé a antibakteriálne účinky.

Výrobky rady BIONE Cannabis obsahujú tiež karnozín, ktorý má protektívnu funkciu pre bunky, konkrétne antioxidačné účinky, a teda zachytáva voľné radikály, ktoré by mohli poškodiť bunky a spôsobiť ich zánik. Tým prospieva pokožke, udržiava jej mladý vzhľad a pevnosť.

Široké spektrum výrobkov Cannabis – konope Vám poskytuje kompletnú starostlivosť o telo a pleť podľa Vašich individuálnych požiadaviek. Sú vyrobené v BIO kvalite bez prídavku parabénov, silikónov, SLS, SLES a iných chemických farbív.

Šetrné k Vám i prírode.